Sastāvdaļas:
- 8 loksnes kārtainās mīklas
- 250g zīdainā tofu
- 1 bundža kokosrieksta piena
- ¾ glāzes cukura
- 1,5 tējk. vaniļas ekstrakta
- 400g upeņu ievārījuma
Pagatavošana:
- Kārtaino mīklu atlaidina 20 minūtes istabas temperatūrā. Tad ņem divas mīklas plāksnes un noliek blakus vienu otrai tā, lai viena plāksnes mala nedaudz segtos pāri otrai, un rullē līdz izveidojas viena liela plāksne. Tā būs viena no četrām kūkas kārtām. Sagatavoto plāksni liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Tad sadursta mīklu ar dakšiņu un uzliek virsū vairākas karotītes, lai tā cepot pārāk neuzpūstos. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 10-15 minūtes vai kamēr mīkla ir skaisti gaiši brūna. Tāpat sagatavo un cep arī pārējās kūkas kārtas. Kad kārtas atdzisušas, ar nazi aplīdzina malas, un pāri palikušās maliņas izmanto garnēšanai.
- Kamēr cepas kārtas, gatavo krēmu. Virtuves kombainā ievieto tofu, kokosriekstu piena trekno daļu, cukuru un vaniļas ekstraktu. Sablenderē līdz vienmērīgai masai, atstāj saldētavā un 20-30 minūtēm sastingt.
- Kad kūkas kārtas gatavas, ņem vienu kūkas kārtu, liek virsū apmēram 1/3 sagatavotā krēma, to vienmērīgi izlīdzina un tad liek nākamo mīklas kārtu, tad 1/2 ievārījuma, tad nākamo mīklas kārtu un krēmu. Tad seko pēdējā mīklas kārta, kuru pārklāj ar atlikušo ievārījumu. Ar atlikušo krēmu pārklāj ievārījumu un kūkas malas, pārkaisa ar sagatavotajām drumstalām. Kad kūka gatava, atstāj to ledusskapī ievilkties.
Padoms. Kūku vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā, lai tā kārtīgi ievilktos.
3 domas par “Napoleons ar upeņu ievārījumu”
Vai receptei derēs Tešlas saldētās kārtainās mīklas loksnes? Un vai tiešām mīkla jācep cepeškrāsnī kopā ar karotēm?
Tešlas mīkla derēs. Var cept arī bez karotēm, var pārbērt pupas, jo mīkla ļoti pūšas. Vai arī tad, kad tā uzpūtusies pārdurt, kamēr mīksta.
Oi, tā kūka bija nenormāli garda! 🙂 Visiem ēdājiem gāja pie sirds, un tās sirdis gribēja vēl vienu gabaliņu! Iesaku!
Komentāri ir slēgti