Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- 150g lazdu riekstu
- 100g mandeļu
- 100g dateļu
Šokolādes krēmam:
- 2 bundžiņas turku zirņu
- 350g zemesriekstu sviesta
- 1 glāze cukura sīrupa
- 200g melnā šokolāde
- Kokosriekstu piena šķidrā daļa pēc vajadzības
Baltajam krēmam:
- krēms no divām bundžām kokosriekstu piena (tā ir biezā, sacietējusī daļa, kas atdalījusies no šķidruma; ne visiem kokosriekstu pieniem tā ir atdalījusies, tāpēc iesaku Santa Maria ražoto)
- ½ citrona sula
- 3 ēd. k pūdercukura
Dekorēšanai:
- 125g mellenes
Pagatavošana:
Dateles mērcē vismaz 2h un pēc tam sagriež nelielos gabaliņos. Virtuves kombainā ievieto riekstus un sasmalcina nelielos gabaliņos, tad pievieno dateles un maļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās, bet ne salipušas lipīgā masā. Ber kūkas formā un izlīdzina.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno šķidro daļu no vienas bundžiņas kokosrieksta piena, un samaisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Virtuves kombainā ievieto turku zirņus, zemesriekstu sviestu, cukura sīrupu un izkausētās šokolādes masu (sastāvdaļas var dalīt uz pusēm un blenderēt divās daļās, lai kombainam vieglāk sajaukt krēmīgu masu; pēc tam abas daļas samaisa kopā un tad lej kūkas formā).
Kokosriekstu piena krēmu ievieto dziļā bļodā un sāk kult, izmantojot elektrisko vai rokas mikseri. Tiklīdz krēms sāk celties, pievieno pūdercukuru. Kad krēms sakults iemaisa citrona sulu un krēmu klāj uz kūkas. Pārkaisa ar mellenēm, ievieto ledusskapī sastingt uz 2-3h.