Brokastis tiem, kam patīk olu garša, bet gribas baudīt augu valsts ēdienu. Var likt gan uz maizes, gan jaukt kopā ar citiem dārzeņiem un ēst kā salātus.
Sastāvdaļas
- 300 g parastā tofu
- 3 ēdamkarotes majonēzes (ar šo ir labi, jo majonēzīga garša)
- 1 tējkarote sinepju
- sāls pēc garšas
- melnā sāls (nav obligāti)
- pustējkarote kurkumas
Pagatavošana
Ar rokām nelielos gabaliņos sadrupina tofu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un ar dakšiņu samīca un sajauc kopā, līdz izveidojas biezpienveidīga masa.
Visas sastāvdaļas var pievienot pēc saviem ieskatiem. Piemēram, ja gribas dzeltenāku krāsu, tad droši var likt vairāk kurkumas (tai nav izteiktas garšas) utt. Lai salāti tiešām garšotu pēc olām, ieteicams pievienot melno sāli (smaržo un garšo pēc olām, jo tā sastāvā ir sērs).
Labi garšo, ja piegriež lociņus vai dilles. Var likt klāt jebkādas papildu sastāvdaļas. “Olu” salāti labi der uz sviestmaizēm vai vienkārši kā piedeva ēdienam.
Sajaucot tikai tofu ar kādu neitrālu augu krējumu un sāli (un nepievienojot pārējās minētās sastāvdaļas), var pagatavot vegānisku biezpienu.
Pamēģini arī citas alternatīvas, ko piedāvā augu valsts — nogaršo turku zirņu miltu omleti un tofu kulteni!
1 domas par ““Olu” salāti”
Lieldienās izmēģināju šos “salātus” kopā ar avokado – fantastiš salikums!
Komentāri ir slēgti