Kūkas un tortesReceptesSaldie

Oreo šokolādes kūka (nav jācep)

Sastāvdaļas:

Pamatnei:
28 oreo cepumi
75 g kokosriektu eļļas (vai margarīna)

Vidusdaļai:
200 g sāļās karameles (nopērkama dabas stacijā vai paštaisīta) 

Pamatkārtai:
350 g tumšās šokolādes
300 ml kokosriekstu krēma (kokosriekstu piena metāla bundžā stingrā daļa)
Sauja pekanriekstu

Pagatavošana:

  1. Sablendē cepumus un pievieno izkausētu eļļu. Samaisa.
  2. Ieeļļo kūkas trauku (23 cm diametrs) un ieklāj pamatnes masu tajā, ieveidojot arī sāniņus uz augšu.
  3. Liek saldētavā, kamēr gatavo pamata kārtu.
  4. Šokolādes tāfelītes sasmalcina pa gabaliņiem un liek bļodā.
  5. Uz vidējas uguns katlā silda kokosriekstu pienu (līdz sakarst, bet nevārās).
  6. Kokosriekstu pienu pārlej pāri šokolādei un ļauj tai izkust. Samaisa.
  7. Ar rokas mikseri sakuļ šokolādes masu līdz tā ir līdzena.
  8. Uz pamatnes izklāj karameli, un tai virsū pievieno sasmalcinātus pekanriekstus.
  9. Izklāj arī šokolādes masu un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām vai uz nakti. Pasniegšanas dienā jātur ledusskapī.

Gatavoja Rūta Kozlovska
Recepte adaptēta no Loving it Vegan 

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.