Sastāvdaļas:
Pamatnei:
28 oreo cepumi
75 g kokosriektu eļļas (vai margarīna)
Vidusdaļai:
200 g sāļās karameles (nopērkama dabas stacijā vai paštaisīta)
Pamatkārtai:
350 g tumšās šokolādes
300 ml kokosriekstu krēma (kokosriekstu piena metāla bundžā stingrā daļa)
Sauja pekanriekstu
Pagatavošana:
- Sablendē cepumus un pievieno izkausētu eļļu. Samaisa.
- Ieeļļo kūkas trauku (23 cm diametrs) un ieklāj pamatnes masu tajā, ieveidojot arī sāniņus uz augšu.
- Liek saldētavā, kamēr gatavo pamata kārtu.
- Šokolādes tāfelītes sasmalcina pa gabaliņiem un liek bļodā.
- Uz vidējas uguns katlā silda kokosriekstu pienu (līdz sakarst, bet nevārās).
- Kokosriekstu pienu pārlej pāri šokolādei un ļauj tai izkust. Samaisa.
- Ar rokas mikseri sakuļ šokolādes masu līdz tā ir līdzena.
- Uz pamatnes izklāj karameli, un tai virsū pievieno sasmalcinātus pekanriekstus.
- Izklāj arī šokolādes masu un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām vai uz nakti. Pasniegšanas dienā jātur ledusskapī.
Gatavoja Rūta Kozlovska
Recepte adaptēta no Loving it Vegan
1 domas par “Oreo šokolādes kūka (nav jācep)”
Hi! I love how informative and great your articles are. Can you recommend any other blogs that share blogs that share information on Vegan Coffee or vegan recipes in general? Thanks a lot!