Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā. Baudi pats un pacienā savējos!
Sastāvdaļas:
- 500–600 g kartupeļu (~6–7 kartupeļi)
- 1 portobello sēne (60–70 g), var izmantot arī citas sēnes
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 vidēja izmēra sīpols
- ¼ tējk. kaltēta timiāna
- ¼ tējk. kaltēta rozmarīna
- 2 tējk. sojas mērces
- 1 tējk. sāls
- Olīvu, rapšu vai vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Sēni sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku un sīpolu smalki sakapā.
- Pannā uzsilda olīveļļu un zemā temperatūrā apcep ķiploku, līdz tas sāk smaržot. Tad pievieno sīpolus un maisot cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sēnes, rozmarīnu un timiānu, maisot cep, līdz panna kļuvusi sausāka (sēnes vairs neizdala šķidrumu).
- Pievieno sojas mērci, samaisa un cep, līdz sēnes sāk mazliet apbrūnēt.
- Sarīvē kartupeļus uz rupjās rīves, iemaisa sāli un nospiež kartupeļu sulu. Pievieno kartupeļiem sēnes un kārtīgi samaisa.
- Uzkarsētā eļļā vidējā temperatūrā cep no abām pusēm zeltainas pankūciņas. Liek uz dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Ēd karstas.
Recepte no edamzale.lv
1 domas par “Kartupeļu pankūkas ar sēnēm”
Kopumā garšīgi, tikai pankūkas kopā neturējās. Iznāca kā kartupeļu putra ar sēnēm.