JaunumiPamatēdieniReceptesResursi

Kartupeļu pankūkas ar sēnēm

kartupeļu pankūkas

Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā. Baudi pats un pacienā savējos!


Sastāvdaļas:

  • 500–600 g kartupeļu (~6–7 kartupeļi)
  • 1 portobello sēne (60–70 g), var izmantot arī citas sēnes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • ¼ tējk. kaltēta timiāna
  • ¼ tējk. kaltēta rozmarīna
  • 2 tējk. sojas mērces
  • 1 tējk. sāls
  • Olīvu, rapšu vai vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Sēni sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku un sīpolu smalki sakapā.
  2. Pannā uzsilda olīveļļu un zemā temperatūrā apcep ķiploku, līdz tas sāk smaržot. Tad pievieno sīpolus un maisot cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno sēnes, rozmarīnu un timiānu, maisot cep, līdz panna kļuvusi sausāka (sēnes vairs neizdala šķidrumu).
  4. Pievieno sojas mērci, samaisa un cep, līdz sēnes sāk mazliet apbrūnēt.
  5. Sarīvē kartupeļus uz rupjās rīves, iemaisa sāli un nospiež kartupeļu sulu. Pievieno kartupeļiem sēnes un kārtīgi samaisa.
  6. Uzkarsētā eļļā vidējā temperatūrā cep no abām pusēm zeltainas pankūciņas. Liek uz dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Ēd karstas.

Recepte no edamzale.lv

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.