Pasta ar dārzeņiem un biešu salātiem

Sastāvdaļas pastai:

  • Glāze pastas (jebkādu miltu)
  • Saujiņā sēņu
  • 1/2 cukīni
  • Puse saujiņa Ķiršu tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 sīpola
  • Raudene, čili, sāls

Sastāvdaļas biešu salātiem:

  • Biete
  • Kāposts (ķīnas vai parastais)
  • 3 ēdamk. vegāniskas majonēzes
  • 1 tējk. ābolu etiķa vai citronu sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 tējk. sinepju
  • Šķipsniņa sāls un piparu

Sastāvdaļas piedevām:

  • Kūpināts tofu
  • Rukola
  • Linsēklu eļļa
  • Sēklas dekorēšanai pēc izvēles

Pagatavošana:

Pasta ar dārzeņiem:

  1. Vāra pastu katliņā ar šķipsniņu sāls.
  2. Uz pannas olīveļļā apcep sēnes, sīpolu, ķiploku, cukīni un ķiršu tomātus. 
  3. Pievieno garšvielas – raudeni, čili un sāli.
  4. Maisot cep dārzeņus 5-7 minūtes uz augstas uguns.
  5. Uz pannas pievieno izvārīto pastu un pus glāzi ūdens, kurā vārīta pasta. 
  6. Uzliek pannai vāku un gaida, līdz šķidrums ir uzsūcies.

Biešu salāti:

  1. Sagriež ķīnas vai galviņkāpostu smalkās strēmelītēs.
  2. Sarīvē vārītas bietes.
  3. Atsevišķā trauciņā samaisa vegānisku majonēzei, sāli, piparus, sinepes un ābolu etiķi. Iespiež ķiploku.
  4. Mērci pievieno dārzeņiem un samaisa.

Servē, papildus pievienojot rukolu un sagrieztus kūpināta tofu kubiciņus. Salātus pārlej ar linsēklu eļļu un  pievieno sēklas pēc izvēles (kaņepju, sezama, ķirbju).

Gatavoja un fotografēja: Rūta Kozlovska

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!