Sastāvdaļas pastai:
- Glāze pastas (jebkādu miltu)
- Saujiņā sēņu
- 1/2 cukīni
- Puse saujiņa Ķiršu tomāti
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 sīpola
- Raudene, čili, sāls
Sastāvdaļas biešu salātiem:
- Biete
- Kāposts (ķīnas vai parastais)
- 3 ēdamk. vegāniskas majonēzes
- 1 tējk. ābolu etiķa vai citronu sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējk. sinepju
- Šķipsniņa sāls un piparu
Sastāvdaļas piedevām:
- Kūpināts tofu
- Rukola
- Linsēklu eļļa
- Sēklas dekorēšanai pēc izvēles
Pagatavošana:
Pasta ar dārzeņiem:
- Vāra pastu katliņā ar šķipsniņu sāls.
- Uz pannas olīveļļā apcep sēnes, sīpolu, ķiploku, cukīni un ķiršu tomātus.
- Pievieno garšvielas – raudeni, čili un sāli.
- Maisot cep dārzeņus 5-7 minūtes uz augstas uguns.
- Uz pannas pievieno izvārīto pastu un pus glāzi ūdens, kurā vārīta pasta.
- Uzliek pannai vāku un gaida, līdz šķidrums ir uzsūcies.
Biešu salāti:
- Sagriež ķīnas vai galviņkāpostu smalkās strēmelītēs.
- Sarīvē vārītas bietes.
- Atsevišķā trauciņā samaisa vegānisku majonēzei, sāli, piparus, sinepes un ābolu etiķi. Iespiež ķiploku.
- Mērci pievieno dārzeņiem un samaisa.
Servē, papildus pievienojot rukolu un sagrieztus kūpināta tofu kubiciņus. Salātus pārlej ar linsēklu eļļu un pievieno sēklas pēc izvēles (kaņepju, sezama, ķirbju).
Gatavoja un fotografēja: Rūta Kozlovska