Tuvojoties pavasarim, gribās vairāk svaiguma ne tikai dabā, bet arī uz šķīvja. Šoreiz pagatavosim kaut ko krāsainu, kraukšķīgu un pavasarīgu – pavasara rullīšus ar dārzeņiem un tofu.
Sastāvdaļas tofu marinādei:
- 280g tofu
- 3 ēdamk. sojas mērces
- 1 ēdamk. eļļas
- 1 tējk. oregano, čili, diļļu
- 1/2 tējk. sāls un piparu
Sastāvdaļas rullīšu pildījumam:
- 1/2 gurķis
- 2 burkāni
- 1 avokado
- 1 paprika
- loki un citi zaļumi
Sastāvdaļas mērcei:
- 200ml Oatly krējuma
- 1/2 tējk. sāls, piparu
- 2 ēdamk. sojas mērces
- 1 tējk. paprikas, diļļu, kurkumas
Process:
- Tofu sagriež garenos gabaliņos un sagatavo marinādi: sajauc sojas mērci ar eļļu un garšvielām.
- Apvaļā tofu gabaliņus marinādē un cep uz pannas no visām pusēm līdz brūni.
- Sagtavo dārzeņus pildījumam: avokado, papriku, gurķi, burkānus, tos sagriežot garenos gabaliņos.
- Izmērcē rīspapīru siltā ūdenī, pildi ar tofu un dārzeņiem un veido pavasara rullīšus.
- Sagatavo mērcīti, samaisot kopā Oatly krējumu ar sojas mērci un garšvielām.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.
Receptes video versija: https://www.youtube.com/watch?v=I8slwN.