Kad nevari vairs izdomāt, ko garšīgu likt uz maizes, pamēģini vecos, labos pelēkos zirņus kopā ar saulē kaltētiem tomātiem!
Sastāvdaļas
Aptuveni 30 uzkodām
- 250 g novārītu pelēko zirņu
- 150 g saulē kaltētu tomātu eļļā
- 50 g sezama sēklu
- 100 ml olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari, citas garšvielas pēc izvēles
- maize pasniegšanai
Pagatavošana
- Daļu tomātu sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai.
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno novārītus pelēkos zirņus, tomātus, sezama sēklas un ķiploku. Mazliet apcep uz pannas, lai garšas sajaucas. Noņem no uguns un atdzesē.
- Visu liek virtuves kombainā un sablendē. Lai masu būtu vieglāk sablendēt, tai var pievienot nedaudz olīveļļu. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm.
PADOMI
- Gatavojot humosu, var pievienot arī melnās olīvas.
- Sezama sēklas var aizstāt ar citam sēklām vai riekstiem.
Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali