Pelēko zirņu humoss ar saulē kaltētiem tomātiem

Kad nevari vairs izdomāt, ko garšīgu likt uz maizes, pamēģini vecos, labos pelēkos zirņus kopā ar saulē kaltētiem tomātiem!

Sastāvdaļas

Aptuveni 30 uzkodām

  • 250 g novārītu pelēko zirņu
  • 150 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 50 g sezama sēklu
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari, citas garšvielas pēc izvēles
  • maize pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Daļu tomātu sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno novārītus pelēkos zirņus, tomātus, sezama sēklas un ķiploku. Mazliet apcep uz pannas, lai garšas sajaucas. Noņem no uguns un atdzesē.
  3. Visu liek virtuves kombainā un sablendē. Lai masu būtu vieglāk sablendēt, tai var pievienot nedaudz olīveļļu. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm.

PADOMI

  • Gatavojot humosu, var pievienot arī melnās olīvas.
  • Sezama sēklas var aizstāt ar citam sēklām vai riekstiem.

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!