Pieneņu medus

Pieneņu medu var izmantot kā vegānisku alternatīvu bišu medum. Saldināt tēju, cept medus kūkas, pievienot ēdieniem. Pieneņu medus garšo ļoti līdzīgi bišu medum, ir salds un lipīgs, tikai šķidrāks par bišu medu. Ar to var aizvietot arī dažās receptēs ieteikto agaves sīrupu.

Sastāvdaļas

  • pieneņu ziedi
  • ūdens
  • cukurs

Darba gaita

Atrodi skaistu, saules pielietu, ziedošu pieneņu pļavu un salasi 200 pieneņu ziedus.

Ieliek tos traukā un aplej ar verdošu ūdeni. Var pievienot šķēlēs sagrieztu citronu, apelsīnu, cidonijas. Tas piešķirs papildu garšu, tomēr būs labi arī bez.

Ļauj pienenēm ievilkties vismaz 6 stundas.

Pēc tam nokāš esošo masu caur marli un liek vārīties uz mazas uguns. Kad masa sāk burbuļot, pievieno 1 kg cukura un vāra pusotru stundu. Pēc tam pilda burkās un ēd nost vai dāvina draugiem.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no 365 to vegan.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

1 domas par “Pieneņu medus

Komentāri ir slēgti