Sastāvdaļas:
250g turku zirņu
1 liels sīpols
2 burkāni
1 liela biete
4 sakapātas ķiploka daiviņas
1,5-2 ēd. k. sakapāta čillī pipara
1,5 ēd. k. vidusjūras garšaugu maisījums
sāls, melnie pipari pēc garšas
trīs saujas sakapātu diļļu
½ citrona sula
eļļa cepšanai
sagriezti loki pasniegšanai
Pagatavošana:
Pirms pagatavošanas zirņus mērcē ūdenī 12 stundas. Tad tos noskalo, liek ūdenī un vāra aptunveni 40 minūtes. Tikmēr sagatavo dārzeņus. Sagriež sīpolus nelielos gabaliņos, burkānus ripiņās, bieti ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež plānās sķēlītēs. Dziļā pannā vai katlā uzkarsētā eļļā liek dārzeņus. Kad tie jau nedaudz apcepušies, pievieno sakapātus čillī piparus un pielej zirņus ar vārošo ūdeni. Pēc nepieciešamības papildus pievieno ūdeni, lai tas nedaudz nosegtu dārzeņus un zirņus un veidotos zupa. Zupu vāra vēl aptuveni 10-15 minūtes, kamēr zirņi un dārzeņi ir gatavi. Tad pievieno garšvielas, melnos piparus, ķiplokus, sakapātas dilles un citrona sulu, samaisa, noņem no uguns un atstāj uz pāris minūtēm ievilkties. Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem sagrieztiem lociņiem.