Ja vēlies arī Ziemassvētkos ēst garšīgi, viegli un veselīgi, cel galdā šos pikantos sakņu salātus! Paldies par recepti Rūtai Krūmai!
Sastāvdaļas
- 3 liela izmēra svaigas bietes (1 kg)
- 1/3 glāzes eļļa
- sāls pēc garšas
- 50 g saulespuķu sēklu
- 1-2 daiviņas ķiploka
- 100 g rukolas
- 2 saujas ķiploku asnu (pēc izvēles)
- 4 ēd.k. sakapātu diļļu
Mērcei:
- 3 tējk. krievu sinepju
- 3 ēd.k. citrona sulas
Pagatavošana
- Saulespuķu sēklas mērcē aptuveni 1 stundu, pēc tam nokāš, ber virtuves kombainā un sablendē ar sakapātu ķiploku.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Tikmēr bietes nomizo un sagriež salmiņos. Uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, liek bietes. Tās pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un cep aptuveni 15-20 minūtes.
- Pēc tam bietes apmaisa un pārkaisa ar saulespuķu sēklām, un cep vēl trīs minūtes.
- Bietes atdzesē, liek bļodā, pievieno rukolu, ķiploku asnus un dilles. Citrona sulu sajauc ar sinepēm un iemaisa salātos.
Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali