Sastāvdaļas
- 1 gl. miltu
- 1/2 gl. jebkura augu piena
- šķipsniņa sāls
- 1 ēd.k. augu eļļas
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar sāli, palēnām iemaisa pienu, līdz mīkla iegūst viendabīgu konsistenci. Tai jābūt nedaudz biezākai nekā tradicionālā plāno pankūku mīkla. Miltiem ļauj uzbriest 15-20 minūtes.
- Karstu pannu ietauko ar nelielu daudzumu eļļas – uzlej uz šķīvīša pāris ēdamkarotes eļļas un tajā iemērc virtuves papīra dvieļa gabaliņu vai salveti, un tad ar to ļoti plānā kārtiņā vienmērīgi iesmērē visu pannu pirms katras pankūkas (to pašu var darīt arī ar silikona slotiņu/otiņu). Cep lielās vai mazās plānās pankūkas.