Sastāvdaļas:
- Polārmaize
- 100 g tofu
- ½ sīpola
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 šampinjoni (var izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, cukīni, papriku)
- Daži ķiršu tomāti
- Saujiņa spinātu
- Sriracha asā mērce vai kajēnas pipari
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- Garšvielas: kurkuma, sāls (ja iespējams, var izmantot melno sāli – tā piedos olu garšu)
Pagatavošana:
- Traukā pievieno tofu un saspiež to ar dakšu. Pievieno sojas mērci, srirachas mērci un garšvielas.
- Pannā uzsilda olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku.
- Pievieno tofu un maisot, cep aptuveni 2 minūtes.
- Pievieno sēnes un tomātus.
- Kad dārzeņi ir apcepušies, pievieno spinātus.
- Visu apmaisa, ļauj spinātiem sarauties.
- Servē kopā ar polārmaizi un pēc izvēles ar papildus svaigām spinātu lapām, ķiršu tomātiem un mājās gatavotu vegānisku parmezāna sieru.
Receptes un foto autore: Rūta Kozlovska