Polārmaize ar tofu kulteni

Sastāvdaļas:

  • Polārmaize
  • 100 g tofu
  • ½ sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 šampinjoni (var izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, cukīni, papriku)
  • Daži ķiršu tomāti
  • Saujiņa spinātu
  • Sriracha asā mērce vai kajēnas pipari
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Garšvielas: kurkuma, sāls (ja iespējams, var izmantot melno sāli – tā piedos olu garšu)

Pagatavošana:

  1. Traukā pievieno tofu un saspiež to ar dakšu. Pievieno sojas mērci, srirachas mērci un garšvielas.
  2. Pannā uzsilda olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku.
  3. Pievieno tofu un maisot, cep aptuveni 2 minūtes.
  4. Pievieno sēnes un tomātus.
  5. Kad dārzeņi ir apcepušies, pievieno spinātus.
  6. Visu apmaisa, ļauj spinātiem sarauties.
  7. Servē kopā ar polārmaizi un pēc izvēles ar papildus svaigām spinātu lapām, ķiršu tomātiem un mājās gatavotu vegānisku parmezāna sieru.

Receptes un foto autore: Rūta Kozlovska

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!