Sastāvdaļas:
- 1 puķkāposts
- ½ glāzes mandeļu vai sojas piena
- ½ glāzes ūdens
- ¾ glāzes miltu
- 2 tējk. ķiploku pulvera
- 1 tējk. kumina
- ¼ tējk. sāls
- 1 glāze saldās čili mērces
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
- Noplēš 2 cepampapīra loksnes un noliek malā.
- Puķkāpostu sadala gabalos pa “ziediņiem”.
- Bļodā samaisa pienu, ūdeni, miltus, ķiploku pulveri, kuminu un sāli līdz mīklas konsistencei.
- Iemērc puķkāposta gabaliņus mīklā, nokrata lieko daudzumu un liek uz cepampapīra vienā kārtā.
- Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes (pēc pirmajām 20 min. apgriežot puķkāpostus uz otru pusi).
- Bļodā ielej saldo čili mērci un ieliek tajā gatavos puķkāpostus. Samaisa līdz katrs gabaliņš ir pārklājies ar mērci.
- Pasniedz ar iecienītāko uzkodu mērcīti.
Recepte no LIVEKINDLY