Puķkāpostu “spārniņi”

 Sastāvdaļas:

  • 1 puķkāposts
  • ½ glāzes mandeļu vai sojas piena
  • ½ glāzes ūdens
  • ¾ glāzes miltu
  • 2 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 tējk. kumina
  • ¼ tējk. sāls
  • 1 glāze saldās čili mērces

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
  2. Noplēš 2 cepampapīra loksnes un noliek malā.
  3. Puķkāpostu sadala gabalos pa “ziediņiem”.
  4. Bļodā samaisa pienu, ūdeni, miltus, ķiploku pulveri, kuminu un sāli līdz mīklas konsistencei.
  5. Iemērc puķkāposta gabaliņus mīklā, nokrata lieko daudzumu un liek uz cepampapīra vienā kārtā.
  6. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes (pēc pirmajām 20 min. apgriežot puķkāpostus uz otru pusi).
  7. Bļodā ielej saldo čili mērci un ieliek tajā gatavos puķkāpostus. Samaisa līdz katrs gabaliņš ir pārklājies ar mērci.
  8. Pasniedz ar iecienītāko uzkodu mērcīti.

Recepte no LIVEKINDLY

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *