Ar pirmajiem sildošajiem pavasara saules stariem mūsu organisms arvien vairāk sāk pieprasīt veselīgas, dārzeņiem un augļiem bagātas maltītes, kurās ir uzmundrinošs vitamīnu daudzums, kas ne tikai palīdz cīnīties ar zināmo pavasara nogurumu, bet arī uzlabo kopējo pašsajūtu. Tomēr, ja laika ēdiena pagatavošanai nav daudz, labs variants, kā uzņemt uzturvielas, ir smūtiji Esam sagādājuši trīs vienkāršas un vitamīniem bagātas smūtiju receptes tieši šim laikam!
- Ogu un mango smūtijs
- 1 glāze kokosriekstu piena
- 1 banāns
- 1 mango (nomizots un sagriezts)
- Sauja ogu (pēc izvēles)
- Veldzējošais spinātu mohito
- ½ glāze sojas piena (der arī auzu, rīsu, mandeļu piens)
- 1 saldēts banāns (nomizots, sagriezts)
- 1 glāze spinātu
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta (pēc garšas)
- svaigi spiesta sula no ½ laima
- ½ tase svaigu piparmētru
- ledus gabaliņi
Blendē sojas pienu, banānu, spinātus, vaniļas ekstraktu un laima sulu ātrgaitas blenderī. Pievieno piparmētras un četrus vai piecus ledus gabaliņus. Blendē līdz vēlamajai konsistencei.
- Burkānu-apelsīna smūtijs
- 1 glāze svaigas burkānu sulas
- 1 apelsīns, mizots
- 1 sauja spinātu
- 1 līdz 2 saujas ledus
Blendē burkānu sulu, sagrieztu apelsīnu, spinātus un sarīvētu ingveru vidējā ātrumā apmēram 30 sekundes. Pievieno ledu un blendēt līdz vēlamajai konsistencei.
- Kokosriekstu-banānu smūtijs ar kaņepju sēklām.
- 1 glāze kokosriekstu piena
- 1 tējkarote kakao pulvera
- 1 saldēts banāns (nomizots, sagriezts)
- 3 ēdamkarotes kaņepju sēklu.
- Vaniļas piena-banānu smūtijs
- ½ tase zīda tofu
- 1 glāze vaniļas sojas piena
- 1 saldēts banāns (nomizots, sagriezts)
- ½ ēdamkarote zemesriekstu sviesta
Papildus piedevas smūtijiem:
- Linsēklas
Daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu, un omega-3 taukskābju. - Kviešu dīgsti
Viena ēdamkarote – viens grams šķiedrvielu. - Saulespuķu sēklas
Izmanto lobītās sēklas magnija un selēna devai. - Čia sēklas
Bagāts omega-3 taukskābju avots.
Autore: Anete Ezera