Sāļais klinģeris

Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: sāļais klinģeris! Baudi pats un pacienā savējos!


Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 280 g miltu
  • 160 ml augu piena
  • 30 ml eļļas
  • 7 g sausā rauga
  • 20 g cukura
  • 1/4 tējk. sāls

Pildījumam:

  • 350 g šampinjonu
  • 150 g vegāniskā siera pēc izvēles (meklē lielveikalu vegānisko produktu plauktos vai veikalā Dabas stacija)
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 sīpols
  • ½ tējk. kūpinātas paprikas (meklē Rimi pie garšvielām, Gemoss vai Dabas stacija)
  • 1 tējk. sāls
  • Melnie pipari
  • 2 ēdk. eļļas
  • Sezama sēkliņas vai vegāniskais siers kliņģera garnēšanai

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rauga mīklu – bļodiņā sajauc sauso raugu, cukuru un 50 ml silta augu piena, samaisa un atstāj siltā vietā uzbriest 20 min. Lielā bļodā ber miltus, pievieno sāli, rauga maisījumu, eļļu un atlikušo augu pienu. Visas sastāvdaļas mīca apmēram 10 min. Tad mīklu saveļ bumbā, liek bļodā un atstāj uzrūgt siltā vietā 1 stundu.
  2. Gatavo pildījumu – uz pannas sakarsētā eļļā apcep smalki sakapātu sīpolu, kad tas kļūst caurspīdīgs, pievieno mazos kriksīšos sagrieztu papriku un cep vēl apmēram 3 min. Virtuves kombainā ber šampinjonus, tos samaļ smalkās skaidiņās, tad pievieno sastāvdaļām pannā. Kliņģera pildījumam pievieno sāli, paprikas pulveri un visu gatavo, līdz ūdens iztvaikojis un izveidojusies pasauss maisījums, to adzesē un sajauc ar sarīvētu vegānisko sieru.
  3. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un novieto uz galda, kas apbērts ar miltiem. Katru daļu izrullē apmēram 12×70 cm garā taisnstūrī. Katras mīklas strēmeles vidū visā garumā izlīdzina pusi pildījuma, ar pirkstiem saspiež kopā mīklas garākās malas, izveidojot divas garas mīklas desas. Tās novieto paralēli vienu otrai un, liekot pāri vienu otrai, izveido tādu kā pīni. Vispirms uz cepamās plātnes novieto pīnes viduci, tad tajā liek arī abus galus (tā pārcelšana izdosies visērtāk), tad tos nedaudz saspiežot savieno izveidojot apaļu kliņgeri. Kliņģeri pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj atkārtoti uzrūgt 40 min., tad pārber ar smalki sarīvētu vegānisko sieru, sezama sēkliņām un gatavo līdz 190 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 30-35 min.

Recepte no naskoties_zane

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *