Sastāvdaļas:
(4 porcijām)
- 1 vidēja izmēra brokolis
- ⅓ gl. lazdu riekstu
- ½ vidēja izmēra Ķīnas kāposta
- ½ granātābola
- 1 ēd.k. citrona sulas
- daži pētersīļa zariņi
- 2 tējk. sāls
Pagatavošana:
- Sagriež brokoli, atdalot kātiņus no ziedkopām, un kātus saglabā.
- Brokoļa ziedkopas tvaicē apmēram 5 minūtes, pieskatot, lai tās nekļūtu pārāk mīkstas.
- Lazdu riekstus grauzdē pannā uz nelielas uguns, līdz miziņas sāk plaisāt un rieksti brūnēt. Ik pa brīdim apmaisa, pieskatot, lai rieksti nepiedeg. Riekstus atdala no miziņām un rupji sakapā.
- Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs.
- Gatavo salātu mērci: brokoļa kātus nomizo, liek mazā katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas tikko nosegtu brokoļus. Vāra, līdz tie mīksti. Vārīšanas ūdeni nenolej.
- Ļauj atdzist, pievieno citrona sulu, sāli un sasmalcinātus pētersīļus un sablendē viendabīgā masā.
- Bļodā liek visas salātu sastāvdaļas, pataupot nedaudz brokoļu, lazdu riekstu un granātābola sēklu dekorēšanai. Pievieno salātu mērci un rūpīgi samaisa. Liek salātus bļodā, pārkaisa ar atlikušajām brokoļu ziedkopām, lazdu riekstiem un granātābola sēklām.
Padomi:
- Kā visvieglāk atdalīt granātābola sēkliņas? Granātābolu pārgriež uz pusēm un ar pirkstiem mazliet papleš tā mizu uz ārpusi. Novieto granātābola pusīti virs bļodas un ar koka karoti sit pa granātābola virspusi, līdz visas sēklas izbirušas bļodiņā.
- Kā atdalīt grauzdētus riekstus no miziņām? Bļodiņā ieklāj tīru virtuves dvieli un ber iekšā grauzdētos riekstus. No dvieļa izveido sainīti, ko berzē ar rokām vai padauza pret virtuves dēlīti.
Recepte no Ēdamzāle.lv. Visas Ziemassvētku receptes meklē “Augi un draugi” Ziemassvētku izdevumā!