Rasols

Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: neaizstājamais rasols! Baudi pats un pacienā savējos!


Sastāvdaļas:

  • 4 kartupeļi
  • 4 burkāni
  • 1 sīpols
  • 4 marinēti gurķi
  • 250 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 tējk. sinepju
  • Viena burciņa majonēzes (iesakām Spilvas “4 sezonu”)
  • Sāls
  • Pipari
  • Pēc  izvēles: vegāniska desa (meklē Dabas stacijā vai Rimi), melnais sāls (Rimi)

Pagatavošana:

  1. Vāra nomizotus kartupeļus un burkānus, līdz mīksti (apmēram 30 minūtes).
  2. Kad dārzeņi mīksti, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos (ja vēlas salātus pagatavot  ļoti ātri, dārzeņus var novārīt jau iepriekšējā dienā un glabāt ledusskapī).
  3. Sagriež sīpolu un marinētus gurķus mazos gabaliņos, sajauc kopā ar dārzeņiem, pievieno zirnīšus, sinepes, majonēzi (un desu, ja vēlas), samaisa.
  4. Pievieno sāli un piparus pēc savām vēlmēm. Ja grib olu garšu, pievieno melno sāli.

Recepte no Zaļš gurķis virtuvē

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *