Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: neaizstājamais rasols! Baudi pats un pacienā savējos!
Sastāvdaļas:
- 4 kartupeļi
- 4 burkāni
- 1 sīpols
- 4 marinēti gurķi
- 250 g konservētu zaļo zirnīšu
- 1 tējk. sinepju
- Viena burciņa majonēzes (iesakām Spilvas “4 sezonu”)
- Sāls
- Pipari
- Pēc izvēles: vegāniska desa (meklē Dabas stacijā vai Rimi), melnais sāls (Rimi)
Pagatavošana:
- Vāra nomizotus kartupeļus un burkānus, līdz mīksti (apmēram 30 minūtes).
- Kad dārzeņi mīksti, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos (ja vēlas salātus pagatavot ļoti ātri, dārzeņus var novārīt jau iepriekšējā dienā un glabāt ledusskapī).
- Sagriež sīpolu un marinētus gurķus mazos gabaliņos, sajauc kopā ar dārzeņiem, pievieno zirnīšus, sinepes, majonēzi (un desu, ja vēlas), samaisa.
- Pievieno sāli un piparus pēc savām vēlmēm. Ja grib olu garšu, pievieno melno sāli.
Recepte no Zaļš gurķis virtuvē