Saldā kartupeļa tarte

Viens no veidiem, kā ēst vairāk dārzeņu ir.. iecept tos kūkās.

Sastāvdaļas pildījumam:

  • Saldais kartupelis, vārīts (400 g)
  • Margarīns (100 g)
  • Cukurs (100 g)
  • Augu piens (80 ml)
  • Samaltas linsēklas (4 ēdamk.)
  • Citrona miziņa (no 1 citrona)
  • Kanēlis (1 tējk.)
  • Sāls (1/2 tējk.)

Sastāvdaļas pamatnei:

  • Milti (150 g)
  • Kokosriekstu eļļa, nekausēta (50 g)
  • Cukurs (3 ēdamk.)
  • Sāls (1/2 tējk.)
  • Ūdens (4 ēdamk.)

Process:

  1. Vispirms pagatavo pamatni.
  2. Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas.
  3. Pievieno kokosriekstu eļļu (cietā veidā) un izmīca ar pirkstiem.
  4. Tad pievieno ūdeni, kārtīgi samaisa, līdz mīkla kļuvusi vienmērīga. Izrullē to, ieklāj pannā un liek ledusskapī, lai atdziest.
  5. Tad sagatavo pildījumu. Sablendē kopā visas augstāk minētās pildījuma sastāvdaļas. Lai blenderim būtu vieglāk, pievieno tās pakāpeniski.
  6. Ņem ārā atdzisušo pamatnes formu no ledusskapja un ieklāj tajā pildījumu.
  7. Liec cepties cepeškrāsnī uz apmēram 55 min. 180°C.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!