Viens no veidiem, kā ēst vairāk dārzeņu ir.. iecept tos kūkās.
Sastāvdaļas pildījumam:
- Saldais kartupelis, vārīts (400 g)
- Margarīns (100 g)
- Cukurs (100 g)
- Augu piens (80 ml)
- Samaltas linsēklas (4 ēdamk.)
- Citrona miziņa (no 1 citrona)
- Kanēlis (1 tējk.)
- Sāls (1/2 tējk.)
Sastāvdaļas pamatnei:
- Milti (150 g)
- Kokosriekstu eļļa, nekausēta (50 g)
- Cukurs (3 ēdamk.)
- Sāls (1/2 tējk.)
- Ūdens (4 ēdamk.)
Process:
- Vispirms pagatavo pamatni.
- Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas.
- Pievieno kokosriekstu eļļu (cietā veidā) un izmīca ar pirkstiem.
- Tad pievieno ūdeni, kārtīgi samaisa, līdz mīkla kļuvusi vienmērīga. Izrullē to, ieklāj pannā un liek ledusskapī, lai atdziest.
- Tad sagatavo pildījumu. Sablendē kopā visas augstāk minētās pildījuma sastāvdaļas. Lai blenderim būtu vieglāk, pievieno tās pakāpeniski.
- Ņem ārā atdzisušo pamatnes formu no ledusskapja un ieklāj tajā pildījumu.
- Liec cepties cepeškrāsnī uz apmēram 55 min. 180°C.
Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.