Seitans

Seitanu nereti izmanto kā gaļas aizstājēju tā tekstūras un augstā olbaltumviela satura dēļ. Galvenā seitana sastāvdaļa ir kviešu lipeklis jeb glutēns. Seitana pielietošanas iespējas ir ļoti plašas – to var pievienot salātiem vai sautējumiem, likt uz maizītēm vai ēst kā uzkodu vienkārši tāpat.

Sastāvdaļas:

  • Kviešu lipeklis (260 g)
  • Rauga pārslas (25 g)
  • Turku zirņu milti (60 g)
  • Paprikas pulveris (1 ēdamk.)
  • Ķiploku pulveris (1 ēdamk.)
  • Baziliks (1 ēdamk.)
  • Tomātu mērce (3 ēdamk.)
  • Sojas mērce (90 ml)
  • Karsts ūdens (350ml)
  • Buljona kubiņš (1/2)
  • Čili pulveris (1 tējk.) – pēc vēlēšanās
  • Dilles – pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

  1. Sajauc kopā sausās sastāvdaļas – kviešu lipekli, rauga pārslas, turku zirņu miltus un garšvielas (papriku, ķiploku pulveri un baziliku).
  2. Izšķīdini 1/2 kubiņu buljona karstā ūdenī, pievieno tomātu mērci, sojas mērci un, pēc izvēles, čili un dilles .
  3. Kārtīgi samaisi masu un pievieno to sausajam maisījumam. (Masa ātri vien kļūs diezgan stingra, tāpēc pārliecinies, ka tā ir viendabīga).
  4. Kad seitana masa ir gatava, klāj uz galda pārtikas plēvi (vai marli) un stingri tajā ietin seitanu.
  5. Liec vārīties uz 1 stundu. (Ja seitana masa ir sadalīta mazākos gabaliņos, vārīšanās laiks būs īsāks).
  6. Kad seitans izvārījies, ņem to ārā no ūdens, ļauj atdzist un iztin no pārtikas plēves vai marles.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!