Ķirbja zupu var gatavot neskaitāmi dažādos veidos, bet viena no sātīgākajām un krēmīgākajām receptēm nenoliedzami ir šī!
4 porcijas
Sastāvdaļas
- 500 g miltaina ķirbja
- 1 saldais kartupelis
- 1 liels burkāns
- 2 lieli sīpoli
- 1 bundža (400 g) balto pupiņu
- 1,5 glāze rauga pārslu
- sāls, pipari pēc garšas
- 2 tējkarotes garšaugu maisījuma “Asumiņš” vai ķiploku pulvera
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Burkānu un saldo kartupeli nomizo. Burkānus sarīvē, kartupeli sagriež šķēlītēs. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Nomizo un sakapā arī sīpolus.
- Dziļā katlā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķirbi un kartupeļus.
- Klāt lej tik daudz ūdens, lai nosegtu dārzeņus, un tad vāra, līdz tie kļūst mīksti (aptuveni 15 minūtes).
- Kad zupa nedaudz padzisusi, pievieno nokāstas pupiņas, sāli, piparus un rauga pārslas. Ar rokas blenderi sablendē līdz krēmzupas konsistencei.
Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali