Sastāvdaļas:
- 5-6 sīpoli (1kg) smalki sagriezti
- milti (apm. 2 tējk.)
- 5 timiāna zariņi
- 1 tējk. sāls
- pipari
- eļļa
- 500ml baltvīns
- dārzeņu buljons
- bagete
Pagatavošana:
Sīpolus smalki sagriež, lai ļoti negrauztu acīs, es ieliku aukstā ūdeni un pa vienam griezu mazās šķēlītēs. Bet ja vēlies paraudāt, droši griez kā īsts pavārs.
Katlā ielej eļļu, mazliet uzkarsē, pievieno sagrieztos sīpolus un sāli, apcep,sautē kādas 20 min līdz mīksti, bet nedrīkst apbrūnināt. Ja paliek brūni nogriež mazāku uguni.
Kad jau redz ka ir gatavi, tādi skaisti spīdīgi, pievieno nedaudz miltu, jo vairāk milti , jo būs krēmīgāka. Apmaisa, mazliet apcepina un pievieno 1/3 no baltvīna, apmaisa, redz ka jau uzmet burbuli pievieno pārējo baltvīnu. Mazliet pasautē, līdz sāk vārīties, pievieno buljonu, timiānu zariņus, piparus. Vāra kādas 20 min un tad jau vajadzētu būt skaisti krēmīgai zupai.
Servē šķīvjos, var izrotāt ar timiāna lapiņām.
Bageti var arī apcept krāsnī, bet var arī ēst mīkstu.
Piebilde:
Vīns rada skābāku zupu, jo vairāk liesi , jo būs skābāka, mazāk, respektīvi saldāka.
Buljonu ieraudzīju jau kubiņos RIMI, ļoti patīkams – Marigold Swiss Vegetable Bouillon. Sajaucu ar karstu ūdeni un pievienoju jau zupai.
2 domas par “Sīpolu zupa”
Kādus vīnus parasti lej zupās?
sausus un ne pārāk dārgus (nav vērts naudu lieki tērēt).
Komentāri ir slēgti