Šokolādes kūka

Publicēts Publicēts Kūkas un tortes, Receptes, Saldie

Sastāvdaļas

1. Kūkai:

  • 1 ¼ glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/3 glāzes kakao pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 glāze silta ūdens
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1/3 glāzes augu eļļas

2. Glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/3 glāzes pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes margarīna
  • 2 ēdamkarotes sojas/auzu/rīsu vai cita augu piena
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • mandeļu/kokosriekstu skaidiņas vai citi dekori pēc izvēles

Pagatavošana

Ieslēdz cepeškrāsni uz 175 °C un ļauj uzkarst. Bļodā ar dakšu samaisa miltus, cukuru, kakao, sodu un sāli, līdz mīkla kļuvusi viendabīga. Pievieno ūdeni, vaniļas cukuru, eļļu un vēlreiz mīklu kārtīgi samaisa. Ielej mīklu kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties uz aptuveni 30 minūtēm; iedurot kūkā nazi, var pārbaudīt, vai tā ir izcepusies (nazim tad jābūt tīram). Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un liek atdzesēties.

Pagatavo glazūru. Katliņā liek pūdercukuru, pienu, margarīnu un kakao un, maisot šo masu, karsē, līdz tā sāk vārīties. Tad samazina uguni un maisa 2 minūtes. Izslēdz uguni un maisa vēl aptuveni 5 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru, apmaisa un uzreiz lej uz kūkas. Tā kā glazūra ātri sacietē, uzreiz uzber arī mandeļu (vai kokosriekstu u.tml.) skaidiņas. Kūka gatava!

2 domas par “Šokolādes kūka

  1. Supervienkārši un ar brīvu vietu iztēlei. Laikam grūtākais te ir – tikt pie pienācīgas cepeškrāsns vai tikt veiksmīgi galā ar pieejamo.

  2. pie šķidrajām sastāvdaļām droši var pievienot arī samīcitu banānu – “stingrākai” masai un garšas “niansēm

Komentāri ir slēgti