Šokolādes vafeles (bezglutēna)

Karaliskas brokastis. (Kas garšo labi arī vakariņās.)

Sastāvdaļas:

  • 250 g griķu miltu (var aizvietot arī ar speltas vai kviešu miltiem, ja lieto glutēnu)
  • 2 ēk. brūnā cukura
  • 2 tk. cepamā pulvera
  • 1/2 tk. sāls
  • 2 ēk. kakao pulvera
  • 400 ml augu piena (vai ūdens)
  • 1/2 tk. vaniļas ekstrakta
  • 3 ēk. eļļas + papildus eļļa cepšanai
  • Piedevas pasniegšanai pēc izvēles – ievārījums, šokolādes mērce, svaigi augļi u.c.

Pagatavošana:

  1. Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, cepamo pulveri, kakao un sāli. Izmaisa un, ja nepieciešams, izsijā caur sietiņu, lai maisījumā nepaliek kakao graudiņi.
  2. Pievieno slapjās sastāvdaļas: augu pienu, vaniļas ekstraktu un 3 ēdamkarotes eļļas. Kārtīgi izmaisa, lai masa būtu vienmērīga un ļauj tai ievilkties pāris minūtes.
  3. Uzkarsē vafeļu pannu un ieziež to ar nelielu eļļas daudzumu. Klāj tajā apmēram 3 – 4 ēdamkarotes mīklas (atkarīgs no pannas lieluma) un vienmērīgi izlīdzina. Cep apmēram 3 – 5 minūtes līdz vafeles kļuvušas kraukšķīgas.
  4. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes mērci, svaigām ogām vai ievārījumu pēc izvēles!
    Labu apetīti!

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *