Sastāvdaļas
lavašs
humoss
dažādi diedzēti graudi un sēklas (lēcu, redīsu un ķiploku asni, lucernas sēklas)
dilles
pētersīļi
Pagatavošana
Lavaša iekšpusē vienmērīgi humosu. Pēc izvēles uzkaisa sāli un piparus. Uz lavaša liek visus diedzētos graudus un sēklas, kas nu kuram iet pie sirds. Ja garšo, droši var pievienot arī kinzu vai citus sev tīkamus zaļumus. Pēc tam lavašu satin rullītī un atstāj ievilkties apmēram 20 minūtes. Rullīti sagriež gabaliņos. (Rullīti var ēst arī uzreiz pēc satīšanas, tikai tad maizīte būs diezgan cieta. Jo ilgāk to atstāj ievilkties, jo mīkstāks tas kļūs.)
Šāda maizīte ir vērtīga dienas ēdienreize un pēc garšas ļoti svaiga un pikanta!