Pamatne
Sastāvs
500 g balto rozīņu
80 g saulespuķu sēķlu, ūdenī mērcētas ~1 h
1 tējkarote kardamona
1 tējkarote kanēļa
1 īkšķagals svaigā ingvera (sagriezts)
Pagatavošana
- Mikserī vai jaudīgā blenderī ieliek visas sastāvdaļas. Blenderē, līdz veidojās ķēpīga masa.
- Kūkas formā ieber magoņu sēklas un vienmērīgi sakrata pa trauku, lai viss ir noklāts ar plānu kārtiņu sēklu.
- Blenderēto masu uzmanīgi un vienmērīgi iespiež traukā virs magoņsēklām, izlīdzina.
- Pieber un vienmērīgi izkaisa 1/2 granātābola sēklu, noklājot lipīgo masu.
Krēms
Sastāvs
200 g indijas riekstu (ūdenī mērcēti ~1 h)
daudz kanēļa, dažas pilītes vaniļas ekstrakta
200 g balto rozīņu
8 saldēti banāni
Pagatavošana
Sastāvdaļas sablenderē vienmērīgā, krēmīgā masā. Krēmu ielej formā. Kūka gatava!