Svaigēdāju šokolādes minikēksiņi

Sastāvdaļas pamatnei

500 g melno rozīņu
garšvielas (kardamons, krustnagliņas, kadiķogas, 5 g kanēļa)
120 g saulespuķu sēķlu, ūdenī mērcētas ~1 h
4 tējk. ar kaudzi kakao pulvera
3 tējk. ar kaudzi karoba pulvera
1/2 citrona sula + kādas 3 karotes ūdens

Sastāvdaļas krēmam

120 g indijas riekstu (mērcēti kādu stundu)
100 g rozīņu
kanēlis, vaniļas ekstrakts
2 lieli banāni
~1 ēd. k. karoba pulvera

Pagatavošana

1. Mikserī vai jaudīgā blenderī liek pamatnes sastāvdaļas. Masu blenderē tik ilgi, līdz tā izlīdzinās un iegūst ķepīgu konsistenci. No blendera ņem kartupeļa lieluma pikučus un uzripina bumbiņas, tad uzmanīgi aprullē ar magoņsēklām. Kad bumbiņa pavisam noklāta, to ieliek kēksiņu formā. Formas liek saldētavā uz ~30 min.

2. Mikserī vai jaudīgā blenderī ieliek visas krēma sastāvdaļas un blenderē, līdz masa ir krēmīga un bez riekstu vai rozīņu daļiņām – aptuveni 7 min. nepārtraukti. Krēmu uzklāj uz “mafiniem” kā cepurīti. Gatavs!

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!