Sastāvdaļas:
500g topinambūru
2 palieli kartupeļi
1 liels burkāns
2 lieli sīpoli
400 g bundžiņa balto pupiņu
1 glāze rauga pārslu
Sāls, pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Topinambūrus un kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs. Nomizo un sakapā arī sīpolu. Dziļā katlā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, un, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno topinambūrus un kartupeļus. Klāt lej tik daudz ūdens, nosegtu dārzeņus, un tad vāra, līdz tie kļūst mīksti ( aptuveni 15 minūtes).
Kad zupa nedaudz padzisusi, pievieno pupiņas, sāli, piparus un rauga pārslas. Ar rokas blenderi sablendē līdz krēmīgai masai. Beigās iemaisa svaigu rīvētu burkānu.