Sastāvdaļas:
- 2 skābeņu lapas
- 1 liels baltais sīpols
- 1 ēdamk. balzāmetiķis
- 250 g sēnes
- 2 ēdamk. Indijas riekstu krēma
- jūras sāls, pipari
- 1 tējk. trifeļu eļļas
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 2 grauzdētas maizes šķēles
- Sezonālie garšaugi (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
- Sagriež sīpolu un sēnes.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
- Sēnes iesmērē ar 1 ēdamk. olīveļļas un liek cepamtraukā vienā slānī. Cep 5-7 minūtes.
- Tikmēr uzkarsē atlikušo olīveļļu pannā ar biezu pamatni. Liek iekšā sīpolus un sautē līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
- Pievieno balzāmetiķi, sāli un piparus, sautē uz mazas uguns līdz sīpoli ir karamelizējušies. Jāuzmanās, lai nekļūst pārāk brūni vai piedeguši. Gala rezultātā jāsanāk pāris ēdamkarotēm ar karamelizētiem sīpoliem.
- Tālāk Indijas riekstu krēmam pievieno trifeļu eļļu (pēc vēlēšanas var pievienot arī sezonālos garšaugus) un samaisa.
- Sagrauzdē maizes šķēles un pārklāj tās ar riekstu krēmu un sīpoliem. Liek pa virsu sēnes un pēc vēlēšanās pārkaisa ar sāli. Pasniedz siltas kopā ar zaļumiem.
Recepte no LIVEKINDLY