Trifelētas maizītes ar sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 2 skābeņu lapas
  • 1 liels baltais sīpols
  • 1 ēdamk. balzāmetiķis
  • 250 g sēnes
  • 2 ēdamk. Indijas riekstu krēma
  • jūras sāls, pipari
  • 1 tējk. trifeļu eļļas
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 2 grauzdētas maizes šķēles
  • Sezonālie garšaugi (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

  1. Sagriež sīpolu un sēnes.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
  3. Sēnes iesmērē ar 1 ēdamk. olīveļļas un liek cepamtraukā vienā slānī. Cep 5-7 minūtes.
  4. Tikmēr uzkarsē atlikušo olīveļļu pannā ar biezu pamatni. Liek iekšā sīpolus un sautē līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
  5. Pievieno balzāmetiķi, sāli un piparus, sautē uz mazas uguns līdz sīpoli ir karamelizējušies. Jāuzmanās, lai nekļūst pārāk brūni vai piedeguši. Gala rezultātā jāsanāk pāris ēdamkarotēm ar karamelizētiem sīpoliem.
  6. Tālāk Indijas riekstu krēmam pievieno trifeļu eļļu (pēc vēlēšanas var pievienot arī sezonālos garšaugus) un samaisa.
  7. Sagrauzdē maizes šķēles un pārklāj tās ar riekstu krēmu un sīpoliem. Liek pa virsu sēnes un pēc vēlēšanās pārkaisa ar sāli. Pasniedz siltas kopā ar zaļumiem. 

Recepte no LIVEKINDLY

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *