Trīskrāsu želejkūka

Lai arī sākotnēji varētu šķist, ka kūkai ir nepieciešams daudz sastāvdaļu, šī ir īpaši vienkārša. Grūtāk paciešamais tās pagatavošanas procesā ir gaidīšana (jo ir labi zināms, ka sagaidīt gatavu kūku, lai tai ar gardu muti ķertos klāt, ir īpaši grūti!). Katrs to var pielāgot savai gaumei, aizstājot slāņu garšas pēc savas patikas, kā arī eksperimentēt ar slāņu skaitu – taisīt arī četrstāvīgas un piecstāvīgas kūkas! Šajā reizē klasiski garda kombinācija: šokolāde – krēms – ogas.

Sastāvdaļas pamatnei:
60 g margarīna
120 g miltu (šajā reizē izmantoju 70 g pilngraudu un 50 g parasto kviešu miltu, bet iespējams izvēlēties arī tikai vienu no diviem)
50 g kokosriekstu miltu (arī var aizstāt ar parastiem miltiem, taču dažādu miltu sajaukšana ļaus radīt kraukšķīgāku kūkas pamatni)
80 g cukura
2 ēdamk. rūgtā kakao pulvera
(pēc izvēles, garšai) 10g šķīstošās kafijas, 5g kanēļa

Sastāvdaļas baltajai kārtai:
300 ml augu izcelsmes jogurta (šajā izmantoju mandeļu jogurtu ar persiku garšu)
100 ml kokosriekstu piena krēmīgā daļa
50 g zeltainā sīrupa VAI cita saldinātāja pēc izvēles (var pievienot vairāk vai mazāk, atkarībā no tā, cik ļoti patīk saldumi)
8 g (1 paciņa) burbona vaniļas cukura
10 g (1 paciņa) agar agara
100 ml ūdens 

Sastāvdaļas sarkanajai kārtai:
300 g saldētas vai svaigas ogas (šeit izmantoju avenes un dzērvenes)
3 sulīgas dateles
20 g zeltainā sīrupa (var aizstāt ar papildu datelēm vai citu saldinātāju)
10 g (1 paciņa) agar agara
100 ml ūdens

PAGATAVOŠANA:

  1. Sagatavo mīklu pamatnei – kausē margarīnu un sajauc ar pārējām sausajām sastāvdaļām. Cītīgi un vienmērīgi iespiež pamatnē.
  2. Cep apmēram 20 minūtes 200°C. Kad gatava (kļuvusi nedaudz tumšāka), izņem no krāsns un atdzesē.
  3. Lai sagatavotu krēmīgo slāni, sajauc jogurtu, kokosriekstu pienu un saldinātājus. Mazā katliņā liek vārīties ūdeni un tiklīdz tas burbuļo, pievieno agar agaru un kārtīgi maisa līdz tas izkusis (aptuveni 3 min).
  4. Šo šķidrumu pievieno krēmīgajam šķidrumam un, kad tas nedaudz padzisis (apmēram 10 min), lej uz šokolādes pamatnes un visu kopā ievieto ledusskapī uz 1h (vai, ja kūku jāsagatavo ātrāk, tad saldētavā uz 20min). Šajā laikā baltais slānis vēl nebūs pilnībā gatavs, bet pietiekami saželēs, lai varētu to pārklāt ar nākamo slāni.
  5. Lai sagatavotu sarkano slāni, rīkojas līdzīgi – sablendē ogas ar saldinātājiem.
  6. Mazā katliņā liek vārīties ūdeni un tiklīdz tas burbuļo, pievieno agar agaru un kārtīgi maisa līdz tas izkusis (aptuveni 3 min).
  7. Šo šķidrumu pievieno ogu masai un, kad tā nedaudz padzisusi (apmēram 10 min), lej uz baltā kūkas slāņa. Ieteikums – lai neradītu dziļu caurumu šajā slānī, ogu šķidrumu lej uz karotes, ļaujot vieglāk notecēt un vienmērīgāk izplatīties kūkas formā. 
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 h (vai saldētavā uz 30 min un ledusskapī 30 min).

* Kūku ļoti vienkārši iespējams pielāgot savām vēlmēm un garšām. Piemēram, pamatni veidot bez kakao, balto slāni tikai no krēmīgā kokosriekstu piena vai jogurta un augšējo slāni no sablendēta mango. Tādā veidā katrs sev var pagatavot tieši tādu kūku, kā vēlas!

Receptes autore: Ieva Miltiņa
Instagram: Garso.lv

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *