Sastāvdaļas:
- 3 ēdamk. turku zirņu miltu (ar kaudzi)
- 1/2 tējk. melnās kala namak sāls
- 1/2 tējk. piparu
- 1/2 tējk. ķiploku pulvera
- 1 tējk. diļļu
- 1 tējk. paprikas pulvera
- 1 tējk. kurkumas
- 10 ēdamk. ūdens (60-70ml)
- 1/2 sīpola + zaļie lociņi
- Vegānisks siers (nav obligāti)
Pagatavošana:
- Vispirms sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas: turku zirņu miltus un garšvielas;
- Pamazām pievieno ūdeni to kārtīgi izmaisot;
- Pievieno gabaliņos sagrieztu sīpolu, lokus un rīvētu vegānisku sieru (pēc vēlēšanās);
- Cep eļļā uz lēnas uguns līdz zeltaini brūns.
Receptes autore: Vegāns Virtuvē