Turku zirņu šokolādes kūka

Kurš gan to būtu domājis, ka no turku zirņiem ir iespējams pagatavot kūku? Un pie tam – tik ļoti garšīgu. Turku zirņi kūkā nemaz nav sagaršojami – kakao garša tos lieliski apslēpj. Turklāt kūkas tekstūra atgādina kaut ko nedaudz līdzīgu biezpienam. Lai pagatavotu šo brīnumu, nepieciešamas tikai pāris sastāvdaļas un daudz vietas vēderā. Ļoti gards un viegli pagatavojams našķis!

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas konservētu turku zirņu
  • 1/2 krūze cukura
  • 3 ēdamk. kakao
  • 200ml kokosriekstu piena no bundžas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. cepampulvera
  • 3-4 ēdamk. miltu

Pagatavošana:

  1. Liec visas sastāvdaļas blenderī. (Pirms blenderē nedaudz samaisi, lai labāk blenderējas).
  2. Kā pēdējos pievieno miltus, tos iepriekš iemaisot. Blenderē kamēr masa kļūst vienmērīga.
  3. Klāj pannā uz cepampapīra, kas ieziests ar eļļu un cep apmēram 45 min. 180°C.
  4. Var pasniegt kopā ar upeņu vai kādu citu skābenāku zapti, bet garšos labi arī tāpat.

Receptes autore: Vegāns virtuvē / instagram: @vegansvirtuve.

Receptes video versija: https://youtu.be/vVSICDO03x0.

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!