Turku zirņu un spinātu karijs

Karijam ir ne tikai neskaitāmas variācijas, bet tas ir arī ļoti garšīgs un ĻOTI vienkārši pagatavojams. Šī vienkāršā recepte prasīs tikai 15 minūtes!

Sastāvdaļas:

1 sīpols ⠀

2 ķiploku daiviņas ⠀

400 g tomātu (no bundžas, sagriezti)⠀

240 g turku zirņu⠀

100 g svaigu spinātu

Sauja svaiga koriandra ⠀

100 ml ūdens ⠀

2 ēdamk. tomātu pastas ⠀

Garšvielas: sāls, pipari, paprika, čili, koriandrs, kumīns, kurkuma ⠀

Pagatavošana:

  • Sagriež sīpolu un apcep dziļākā pannā eļļā uz vidējas uguns līdz mīksti. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un apcep vēl minūti.⠀
  • Pievieno visas garšvielas un izmaisa. Pievieno tomātus, turku zirņus, ūdeni, tomātu pastu un pavāra apmēram 10 min. uz lēnas uguns.⠀
  • Pievieno spinātus un svaigu koriandru un pavāra vēl apmēram 2 – 5 min. līdz spināti kļuvuši “savītuši”. Gatavs!


Receptes autore: Kristīne Bergfelde (@kristine.bergfelde)

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *