Karijam ir ne tikai neskaitāmas variācijas, bet tas ir arī ļoti garšīgs un ĻOTI vienkārši pagatavojams. Šī vienkāršā recepte prasīs tikai 15 minūtes!
Sastāvdaļas:
1 sīpols ⠀
2 ķiploku daiviņas ⠀
400 g tomātu (no bundžas, sagriezti)⠀
240 g turku zirņu⠀
100 g svaigu spinātu
Sauja svaiga koriandra ⠀
100 ml ūdens ⠀
2 ēdamk. tomātu pastas ⠀
Garšvielas: sāls, pipari, paprika, čili, koriandrs, kumīns, kurkuma ⠀
Pagatavošana:
- Sagriež sīpolu un apcep dziļākā pannā eļļā uz vidējas uguns līdz mīksti. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un apcep vēl minūti.⠀
- Pievieno visas garšvielas un izmaisa. Pievieno tomātus, turku zirņus, ūdeni, tomātu pastu un pavāra apmēram 10 min. uz lēnas uguns.⠀
- Pievieno spinātus un svaigu koriandru un pavāra vēl apmēram 2 – 5 min. līdz spināti kļuvuši “savītuši”. Gatavs!
Receptes autore: Kristīne Bergfelde (@kristine.bergfelde)