Jaunas receptes klasisko latviešu ēdienu sērijā. Baudi pats un pacienā savējos!
1. Skābais krējums no Indijas riekstiem

Sastāvdaļas:
- 1 gl. izmērcētu Indijas riekstu
- ¾ gl. ūdens
- 4–5 ēdk. citrona sulas
- Sāls pēc garšas (aptuveni ½ tējk.)
- 1 tējk. rauga pārslu (vēlams, bet nav obligāti)
Pagatavošana:
- Visu blendē līdz viendabīgai un krēmīgai masai.
2. Saulespuķu sēkliņu krējums
Šim skābajam krējumam pieejama arī videorecepte no @wildvegansisters.

Sastāvdaļas:
- 200 g saulespuķu sēklu
- 1 citrons
- 1 gabaliņš purava
- 1 gl. ūdens
Pagatavošana:
- Izspiež sulu no citrona.
- Sulu kopā ar pārējām sastāvdaļām ieliek blenderī un sablendē. Ja vēlas krējumu izmantot kā mērci čipsiem vai dārzeņiem, pievieno ķiplokus un zaļumus.
1 domas par “2 vegāniski skābie krējumi. Viegli pagatavojami!”
Pievienošu vēl vieglu recepti – sojas bezpirdevu jogurtu iesien marlē un ieliek sietā. pēc 12-24h (atkarîbā no vēlamās biezuma pakāpes) būs “krēmsiers”, atliek tikai pievienot garšvielas un zaļumus pēc gaumes 🙂