Kāpostu un sēņu pīrādziņi

Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: kāpostu un sēņu pīrādziņi! Baudi pats un pacienā savējos!


Sastāvdaļas:

  • 510 g miltu
  • 50 g cukura
  • 2 šķipsniņas sāls
  • 11 g sausā rauga
  • 90 g eļļas
  • 300 ml silta augu piena
  • 130 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 500 g štovētu kāpostu
  • Sāls
  • Pipari
  • Sojas piens pīrāgu apzeltīšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Sajauc miltus, cukuru, sāli un sauso raugu. Pievieno eļļu un pienu. Sajauc mīklu, ja līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Liek ledusskapī uz 20 min. uzrūgt.
  2. Uz pannas apcep sīpolus un šampinjonus, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masu sajauc kopā ar kāpostiem. 
  3. Rullē mīklu, no mīklas ar glāzi veido aplīšus, liek iekšā pildījumu, aizloka maliņu, apsmērē ar sojas pienu ( ja grib brūnīgākus) un cep 190 °C, ~25min līdz zeltaini brūni.
Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *