Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: kāpostu un sēņu pīrādziņi! Baudi pats un pacienā savējos!
Sastāvdaļas:
- 510 g miltu
- 50 g cukura
- 2 šķipsniņas sāls
- 11 g sausā rauga
- 90 g eļļas
- 300 ml silta augu piena
- 130 g šampinjonu
- 1 sīpols
- 500 g štovētu kāpostu
- Sāls
- Pipari
- Sojas piens pīrāgu apzeltīšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Sajauc miltus, cukuru, sāli un sauso raugu. Pievieno eļļu un pienu. Sajauc mīklu, ja līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Liek ledusskapī uz 20 min. uzrūgt.
- Uz pannas apcep sīpolus un šampinjonus, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masu sajauc kopā ar kāpostiem.
- Rullē mīklu, no mīklas ar glāzi veido aplīšus, liek iekšā pildījumu, aizloka maliņu, apsmērē ar sojas pienu ( ja grib brūnīgākus) un cep 190 °C, ~25min līdz zeltaini brūni.