ReceptesUzkodas

Vienkāršā maizes recepte

Līdz šīs receptes atrašanai biju pilnībā pārliecināta, ka maizes cepšana ir kaut kas elitārs, sarežģīts un laikietilpīgs. Kopš tās dienas šī ir kļuvusi par vienu no manām ikdienas receptēm visiem svētkiem un reizēm arī ikdienai. Noteikti iesaku paspēlēties ar ūdens daudzumu, pievienotajām garšvielām vai maizītes formu (man lieliski izdevās arī mazmaizīšu formātā!) – ar laiku izdosies atrast sev tīkamāko tekstūru un garšu!

Sastāvdaļas:
500 g kviešu miltu
10 g sāls
2 ēdamk. eļļas
11 g (1 paciņa) sausā rauga
375 ml silta ūdens
Šķipsna cukura
Garšaugi/sēkliņas pēc vēlēšanās (piem., kaltēti ķiploki, ķimenes, raudene)

Pagatavošana:
1. Krāsni liek karsēties uz temperatūru 210-250 C (savā plītī parasti griežu uz maksimālo temperatūru), krāsns apakšējā daļā ievietojot karstumdrošu trauku ar ūdeni (tvaiks palīdz panākt īpaši kraukšķīgu un gardu garoziņu).
2. Pusglāzi silta ūdens sajauc ar šķipsnu cukura un sauso raugu – atstāj uz apmēram 10 minūtēm atdzīvoties (pēc mirkļa tas sāks burbuļot – tas nozīmē, ka ir gatavs)
3. Tikmēr bļodā sajauc miltus ar sāli, eļļu un garšaugiem/sēkliņām pēc izvēles, tām pievieno atdzīvināto raugu un atlikušo ūdeni. Masu samaisa.
4. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltā vietā apmēram uz 1 stundu.
5. Krāsns plāti un rokas apsijā ar miltiem, mīklu sadala divās daļās un miltos apviļā arī to, izveidojot divus veltnīšus un savirpinot katru ap savu asi, izveidojot maizei raksturīgo formu.
6. Liek krāsnī, cep 20-25 minūtes. Kad kukulīši zeltaini brūni, ņem ārā no krāsns un apsedz ar dvielīti, ļaujot atpūsties. Kad tie atdzisuši, pasniedz ar mīļāko smēriņu (humusu, ievārījumu, vai jebko citu).


Receptes autore: Ieva Miltiņa no garšo.lv

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.