Zaļo tomātu krēmzupa

Sastāvdaļas (6-8 porcijām):

  • 500 g zaļo tomātu
  • 300 g puķkāpostu
  • 2 vidēja izmēra sīpoli (sasmalcināti)
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • Olīveļļa (cepšanai)
  • 2 tējk. karija pulvera
  • 1 tējk. malta kumina
  • 1 tējk. malta koriandra
  •  1 ēdamk. ingvera (svaigi rīvēta)
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • 400 g balto pupiņu (konservētu)
  • 250 ml ūdens
  • 1 tējk. cukura
  • Kokosriekstu skaidiņas (pēc izvēles dekorēšanai)

Pagatavošana:

Sagriež tomātus un puķkāpostu mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē eļļu, liek apcepties sīpolus, ķiplokus un ingveru, pievieno garšvielas. Cep līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno tomātus un puķkāpostus kopā ar dārzeņu buljonu. Sagaida, kad sāk vārīties un turpina vārīt uz vidējas uguns 20 minūtes. Kad dārzeņi ir gatavi, pievieno noskalotas pupiņas. Sablendē visu līdz vēlamajai konsistencei, pievienojot ūdeni, ja nepieciešams. Servē bļodiņās un pēc vēlēšanās pievieno cukuru un kokosriekstu skaidiņas.

Recepte no LIVEKINDLY

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *