Noderēs jebkuriem svētkiem!
Sastāvdaļas:
- 200 g dateleļu
- 75 g mandeļu
- 150 g Indijas riekstu (izmērcētu)
- 5 ēdamk. kļavu sīrupa
- sula no 1 citrona
- 800 g-1 kg zemeņu
- 2-2,5 tējk. agara pulvera
- 150 ml augu piena
Pagatavošana:
- Pagatavo pamatni: sablendē dateles kopā ar mandelēm līdz masa kļuvusi lipīga;
- Klāj to formā, kas ir apmēram 20-25 cm diametrā, kārtīgi nospiež ar pirkstiem un liek ledusskapī, lai atdziest;
- Gatavo pildījumu: sablendē iepriekš izmērcētus Indijas riekstus kopā ar kļavu sīrupu un citrona sulu;
- Kad masa kļuvusi krēmīga, pievieno zemenes un blendē līdz vienmērīgai konsistencei;
- Sagatavo agaru, to uzkarsējot uz lēnas uguns (līdz pirmajiem burbuļiem – apmēram 90°C) kopā ar augu pienu. Karsējot maisi, lai konsistence būtu vienmērīga. Vari pievienot arī nedaudz no kūkas pildījuma, lai tas labāk sajauktos;
- Ļauj agara maisījumam atdzist uz 1-2 minūtēm un pievieno to kūkas pildījumam;
- Blendē atkal līdz viss kārtīgi sajaucies;
- Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izlīdzini vienmērīgā kārtā.
- Dekorē ar zemenēm un liek ledusskapī uz pāris stundām līdz kūka kļuvusi stingra. Gatavs!
Receptes autore: Vegāns Virtuvē
1 domas par “Zemeņu “siera” kūka”
Cik g mandeļu nepieciešams? Nav norādīts…