BezglutēnaKūkas un tortesReceptesSaldie

Zemeņu “siera” kūka

Noderēs jebkuriem svētkiem!

Sastāvdaļas:

  • 200 g dateleļu
  • 75 g mandeļu
  • 150 g Indijas riekstu (izmērcētu)
  • 5 ēdamk. kļavu sīrupa
  • sula no 1 citrona
  • 800 g-1 kg zemeņu
  • 2-2,5 tējk. agara pulvera
  • 150 ml augu piena

Pagatavošana:

  1. Pagatavo pamatni: sablendē dateles kopā ar mandelēm līdz masa kļuvusi lipīga;
  2. Klāj to formā, kas ir apmēram 20-25 cm diametrā, kārtīgi nospiež ar pirkstiem un liek ledusskapī, lai atdziest;
  3. Gatavo pildījumu: sablendē iepriekš izmērcētus Indijas riekstus kopā ar kļavu sīrupu un citrona sulu;
  4. Kad masa kļuvusi krēmīga, pievieno zemenes un blendē līdz vienmērīgai konsistencei;
  5. Sagatavo agaru, to uzkarsējot uz lēnas uguns (līdz pirmajiem burbuļiem – apmēram 90°C) kopā ar augu pienu. Karsējot maisi, lai konsistence būtu vienmērīga. Vari pievienot arī nedaudz no kūkas pildījuma, lai tas labāk sajauktos;
  6. Ļauj agara maisījumam atdzist uz 1-2 minūtēm un pievieno to kūkas pildījumam;
  7. Blendē atkal līdz viss kārtīgi sajaucies;
  8. Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izlīdzini vienmērīgā kārtā.
  9. Dekorē ar zemenēm un liek ledusskapī uz pāris stundām līdz kūka kļuvusi stingra. Gatavs!

Receptes autore: Vegāns Virtuvē

Video recepte

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

1 doma par “Zemeņu “siera” kūka

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.