Ātrā soļanka

Jauna recepte klasisko latviešu ēdienu sērijā: slavenā soļanka! Baudi pats un pacienā savējos!


Sastāvdaļas (2-3 porcijām):

  • 1 sīpols
  • 1 liels burkāns
  • Tomātu pasta
  • 2 nelieli marinēti gurķi (pēc izvēles)
  • 2–3 vidēja izmēra kartupeļi
  • 1 bundža konservētu pupiņu
  • Sāls un pipari
  • Lauru lapas
  • Olīvas, citrons

Pagatavošana:

  1. Uz karstas pannas sakarsē eļļu, pievieno sīpolus. Kad tie kļūst zeltaini, pievieno sarīvētu burkānu un ķiplokus un par divām trešdaļām samazina karstumu, neaizmirstot ik pa brīdim apmaisīt. Paralēli uzvāra 1–1,5 l ūdens.
  2. Kad burkāni ir apmēram 5 minūtes cepušies uz lēnas uguns kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, to visu liek ūdenī.
  3. Uzliek maksimālo karstumu pannai, liek ēdamkaroti tomātu pastas, to apmēram divas minūtes “padzenājot” pannā. Pievieno to ūdenim kopā ar mazos kubiņos sagrieztiem kartupeļiem. Vāra apmēram 10–15 minūtes, pievieno garšvielas pēc savām vēlmēm, ieber pupas un sagrieztus gurķus (pēc vēlēšanās).
  4. Nogriež uguni un atstāj ar aizvērtu vāku apmēram uz 5 minūtēm. Servē ar olīvām un plānām citrona šķēlēm.
Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *