Vegāni izjūt mazāku stresu un uztraukumu nekā visēdāji

Vegānisks uzturs var samazināt stresa un uztraukuma līmeņus, vēsta zinātniskajā žurnālā “Nutritional Neuroscience” publicētais pētījums.

Pētījuma autori aptaujāja 620 vegānus, veģetāriešus un visēdājus par viņu garastāvokli, uzturu un dzīvesstila faktoriem. Lielāks augļu un dārzeņu patēriņš bija saistīts ar zemākiem uztraukuma rādītājiem vīriešos vegānos (salīdzinot ar nevegāniem). Sievietes vegānes izjuta zemāku stresa līmeni, jo uzturā nelietoja dzīvnieku produktus un ēda maz saldumu.

Augu valsts uzturs nerada negatīvu ietekmi uz cilvēka garastāvoklii. Patiesībā dzīvnieku izcelsmes produktu ierobežošanai varētu  garastāvokli uzlabot.

Beezhold B, Radnitz C, Rinnie A, DiMatteo J. Vegans report less stress and anxiety than omnivores. Nutr Neurosci. 2014 Nov 21.