Veikalu tīkls “Maxima” šogad iepriecina augu uztura interesentus ar dažādiem jaunumiem. Starp tiem ir gan janvārī notikušās augu ēdiena meistarklases, gan uztura un recepšu žurnāls “Ko ēst”, kura pēdējais izdevums lielā mērā veltīts augu uzturam, gan — vispārsteidzošākais — deviņas jaunas vegāniskas gatavās maltītes, kas nopērkamas lielveikalos “Maxima”.
Vegan.lv redakcija aprunājās ar “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāju Lieni Dupati-Uguli, lai noskaidrotu, kādus jaunumus vari meklēt veikalu piedāvājumā, kā arī iemeslus, kas pamudina uzņēmumu arvien paplašināt augu valsts piedāvājumu!
Kādi augu ēdieni tagad ir pieejami sortimentā “Meistara Marka”?
Liene Dupate-Ugule: Sortiments papildināts ar deviņām jaunām augu valsts maltītēm, kuras sākotnēji būs pieejamas “Maxima XXX” veikalā t/c “Akropole”, pakāpeniski ieviešot visos “Maxima XXX” un “Maxima XX” formātu veikalos.
Kopumā “Meistara Markas” piedāvājumā ir 18 maltītes, kas īpaši paredzētas cilvēkiem, kuri izvēlas uzturā lietot augu valsts produktus un vairāk nekā 50 gatavās veģetārās maltītes cilvēkiem, kas izvēlas uzturā neiekļaut gaļu.
Sortimentā iekļauti tādi ēdieni kā sautējums meksikāņu gaumē, Āzijas zupa ar rīsu nūdelēm, dārzeņu plovs Biryani, kā arī vairāki deserti – čia deserts ar aprikožu želeju, vaniļas pudiņš ar ogu mērci un dzērveņu uzpūtenis. Klientu ērtībām jaunās maltītes atrodas gan gatavo ēdienu stendā, gan arī īpaši vegāniem paredzētā plauktā.
Kas jūs pamudināja ieviest jaunus augu ēdienus savā sortimentā?
Liene Dupate-Ugule: Viena no “Maxima” prioritātēm ir nodrošināt dažādu, pilnvērtīgu un kvalitatīvu produktu pieejamību, tostarp arī bagātīgu gatavo maltīšu klāstu ikvienai gaumei. Tieši tādēļ, sekojot līdzi iedzīvotāju uztura paradumiem un garšas tendencēm, “Maxima” ir paplašinājusi “Meistara Markas” gatavo maltīšu klāstu – īpaši paredzētu vegāniem.
Vegānā sortimenta jaunie ēdieni sniedz vēl plašākam Latvijas iedzīvotāju lokam iespēju baudīt gardas un uzturvielām bagātas gatavās maltītes un desertus, izvēloties uzturā neiekļaut dzīvnieku izcelsmes produktus.
Kādas izmaiņas pieprasījumā pēc augu valsts produktiem pēdējā laikā novērojat?
Liene Dupate-Ugule: Priecē, ka kopumā cilvēki vēlas baudīt arvien veselīgākas un sabalansētākas maltītes, par ko liecina ik gadu pieaugošais augļu un dārzeņu patēriņš.
Lai cilvēkiem sniegtu jaunas idejas un iedvesmu gatavot veselīgus ēdienus, savā ikdienas ēdienkartē iekļaujot arī arvien vairāk veģetāru un augu izcelsmes maltīšu, esam izveidojuši “Maxima” recepšu platformu “Ko ēst”. Šī platorma ne tikai sniedz idejas gardām receptēm, bet arī palīdz plānot maltītes, pie katras receptes piedāvājot arī produktu sarakstu ar nepieciešamo apjomu. Tas palīdz gan operatīvāk veikt pirkumus veikalā, jo visa informācija pieejama “Maxima” lietotnē vienuviet, gan arī palīdz samazināt pārtikas pārpalikumus, jo sniedz iespēju iegādāties tik, cik nepieciešams.
Tāpat arvien svarīgāks ikvienam iedzīvotājam paliek arī cenas faktors, tāpēc mūsu jaunās gatavās maltītes veidotas tā, lai cenas ziņā būtu pieejamas ikvienam, saglabājot augstu kvalitāti, ko nodrošina maltītes izmantotās augstās kvalitātes sastāvdaļas, kā piemēram, maltītēs ir izmantoti sastāvdaļas no tādiem zīmoliem kā “Unilever”, “Santa Maria” un “Valdo”.