Sastāvdaļas:
- 3 glāzes buljona (un vēl papildus dārzeņu pagatavošanai)
- 1 glāze miežu grūbu
- buntīte sīpolloku, sagrieztu
- 1 selerijas kāts, sagriezts
- 200-230 g sēņu, sagrieztas
- ½ tējkarote sāls (sāls daudzumu var mainīt vai iztikt vispār bez)
- ¼ tējkarote piparu
Pagatavošana:
- Vidēja lieluma kastrolī uzkarsē buljonu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno miežus, samazina uguni, uzliek vāku un vāra, kamēr mīksti, apmēram 50 minūtes. Notecina buljonu un ieber miežus lielā bļodā.
- Katliņā sasilda dažas ēdamkarotes buljona uz vidējas uguns. Pievieno lociņus un seleriju un gatavo apmēram 5-6 minūtes, kamēr selerija pa pusei mīksta. Pievieno sēnes, sāli, piparus un gatavo, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti un lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi (apmēram 5 minūtes).
- Iemaisa pagatavotos dārzeņus miežos. Pasniegt var gan karstu, gan aukstu.