Miežu plovs

Sastāvdaļas:

  • 3 glāzes buljona (un vēl papildus dārzeņu pagatavošanai)
  • 1 glāze miežu grūbu
  • buntīte sīpolloku, sagrieztu
  • 1 selerijas kāts, sagriezts
  • 200-230 g sēņu, sagrieztas
  • ½ tējkarote sāls (sāls daudzumu var mainīt vai iztikt vispār bez)
  • ¼ tējkarote piparu

Pagatavošana:

  1. Vidēja lieluma kastrolī uzkarsē buljonu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno miežus, samazina uguni, uzliek vāku un vāra, kamēr mīksti, apmēram 50 minūtes. Notecina buljonu un ieber miežus lielā bļodā.
  2. Katliņā sasilda dažas ēdamkarotes buljona uz vidējas uguns. Pievieno lociņus un seleriju un gatavo apmēram 5-6 minūtes, kamēr selerija pa pusei mīksta. Pievieno sēnes, sāli, piparus un gatavo, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti un lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi (apmēram 5 minūtes).
  3. Iemaisa pagatavotos dārzeņus miežos. Pasniegt var gan karstu, gan aukstu.
Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!