Sastāvdaļas
- 1 glāze prosas
- 3 vidēji kartupeļi
- 3 vidēji sīpoli
- 3 glāzes dārzeņu buljona
- 2 seleriju kāti
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 tējkarote ķimeņu sēklu
- 1 tējkarote salvijas
- 1 tējkarote timiāna
- 1 tējkarote sāls
- 2 karotes balzāmetiķa
- 2 karotes vegāniskas Vorčesteršīras mērces
- kečups (daudzums pēc vēlēšanās)
Vorčesteršīras mērci var aizstāt ar mērci BBQgrilloil hickory (Santa Maria ražojums).
Timiānu var aizvietot ar majorānu.
Pagatavošana
- Vāra prosu dārzeņu buljonā uz lēnas uguns.
- Citā katliņā 20 minūtes vāra kubiņos sagrieztus kartupeļus.
- Sautē sīpolus olīveļļā uz vidējas uguns, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni (10–15 min).
- Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un selerijas kātus un turpina sautēt dažas minūtes.
- Pievieno ķimenes, salviju, timiānu, sāli, apmaisa un pasautē vēl dažas minūtes.
- Nogriež uguni, pielej 2 karotes balzāmetiķa, apmaisa un ļauj ievilkties.
- Bļodā samaisa kartupeļus, prosu un pannas saturu. Pievieno Vorčesteršīras mērci. Ļauj visam atdzist. Visu saspaida un samaisa viendabīgā masā. Pievieno sāli un un piparus pēc garšas.
- Cepamtraukā ieklāj cepampapīru. Saliek iekšā viendabīgo masu. Pa virsu uzklāj kārtiņu kečupa.
- Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 grādos 30 minūtes.
Recepte ņemta no The Vegan Zombie (http://theveganzombie.com/).
Video pamācība: http://youtu.be/Kte84KBVQdg