Sastāvdaļas
Mīklai
- 1 krūze cukura
- pusotra krūze miltu
- 1 krūze mannas putraimu
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote cepampulvera
- 1 tējkarote kanēļa
- ziemassvētku garšvielas (kardamons, ingvers, smaržīgie pipari, u.c.)
- 1 krūze eļļas
- 2/3 krūzes ūdens
- 2 krūzes ķirbju biezeņa
Pildījumam
- 200 g paciņa zīdainā tofu
- sarīvēta apelsīna miza
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- apelsīnu sukādes sīrupā
- 1/2 apelsīna sula
- mazliet cukura
- apelsīnu cukurs
- mazliet karsta ūdens
- dažas tējkarotes agara
Pagatavošana
Pagatavo ķirbju biezeni — mazos gabaliņos sagriež ķirbi, vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tas kļūst mīksts, beigās sablenderē un atdzesē. Pagatavo mīklu: vienā traukā sajauc sausās izejvielas, otrā — slapjās. Tad abu trauku saturu apvieno un sakuļ ar putojamo slotiņu. Liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.
Sablenderē visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot agaru un ūdeni, — agaru izšķīdina nelielā karsta ūdens daudzumā vai seko norādēm uz paciņas. Agaru pievieno pildījuma masai, samaisa. Atdzesē.
Gatavo mīklu pārgriež uz pusēm un pilda ar tofu-apelsīnu krēmu. Ar krēmu pārziež arī kūkas virsu. Kūku dekorē ar apelsīnu šķēlītēm. Liek aukstumā.
Pagatavošanas laiks
No nulles līdz pirmajam kumosam 3 stundās — ar visām neskaitāmajām atdzesēšanām.
Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Seitanic Food Porn, bet atrodams arī 365tovegan!