Sastāvdaļas Indijas riekstu siera mērcei:
- 120 g Indijas riekstu
- 200 ml Indijas riekstu piena
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamk. rauga pārslu
- sāls, pipari, paprika
Indijas riekstu mērces pagatavošana: Riekstus uz nakti izmērcē. Kad tie izmērcēti, blendē kopā ar Indijas riekstu pienu, gabaliņos sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņām un garšvielām. Konsistencei jābūt vienmērīgai. Kā pēdējās pievieno rauga pārslas.
Sastāvdaļas lēcu mērcei:
- 1 sīpols
- 2 rīvēti burkāni
- 1 paprika
- 1 krūze lēcu (uz 2.5 krūzēm ūdens)
- 500 ml tomātu mērces
- 2 ēdamk. tomātu pastas
- 2 ēdamk. sojas mērces
- 1/2 tējk. sāls, piparu, paprikas, oregano, čili, bazilika
Lēcu mērces pagatavošana:
- Apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu un 2 rīvētus burkānus.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, šķipsniņu sāls, piparus, papriku, oregano un čili. Visu apcep.
- Pievieno 1 krūzi nevārītu lēcu un 2,5 krūzes karstu ūdeni. Izmaisa.
- Pievieno 500 ml tomātu mērces, šķipsniņu sāls, oregano, baziliku, 2 ēdamk. sojas mērces un 2 ēdamk. tomātu pastas. Visu vāra apmēram 15 min., līdz lēcas palikušas mīkstākas. (Mērcei jāpaliek mazliet šķidrai.)
Papildus nepieciešams:
- 50 g Indijas riekstu, smalki sablendētu + veseli rieksti dekorēšanai
- 15 lazanjas plāksnītes, ja taisa piecas kārtas (3 katrai kārtai)
- stikla trauks cepšanai (15x25cm)
Lazanjas pagatavošana: Stikla traukā kārto lazanjas plāksnītes (iesaku tās iepriekš izmērcēt), lēcu mērci un Indijas riekstu siera mērci. Pa vidam iekaisa sasmalcinātus Indijas riekstus. Kad visas kārtas saliktas, lazanju liek cepeškrāsnī cepties uz 40-45 minūtēm 180°C. Un lazanja ir gatava!
Receptes autore: Vegāns Virtuvē