Pildīti kartupeļi

Ideja Lieldienām – kad citi ceļ galdā pildītas olas, izmēģini šos pildītos kartupeļus!

Sastāvdaļas:

  • 6 vidēja izmēra kartupeļi
  • 1/2 krūze dzeltenu šķelto zirnīšu
  • 1 burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 8 ēdamk. sojas piena
  • 2 ēdamk. sinepju (vājas vai vidēja stipruma)
  • šķipsniņa sāls, pipari, ķiploku pulveris, paprika, kumins un vegeta
  • dekorēšanai – paprika un loki

Pagatavošana:

  1. Vispirms izmērcē šķeltos zirnīšus uz nakti vai vismaz 4 stundām karstā ūdenī.
  2. Kad tas izdarīts, zirņus vāra kopā ar burkānu un ķiploka daiviņām apmēram 15-20 min.
  3. Tajā pašā laikā novāra kartupeļus ar visu miziņu līdz mīksti (vislabāk izmantot jaunos kartupelīšus, jo to miziņa nav tik cieta). Ļauj visam atdzist.
  4. Sāk gatavot “olu baltumu” – kartupeļus. Pārgriež kartupeļus uz pusēm un izgrebj vidu.
  5. Gatavo pildījumu – blendē kopā visas pildījuma sastāvdaļas, kā arī izgrebtos kartupeļu vidiņus.
  6. Blendē kamēr masa ir vienmērīga un liek to uz kartupeļa. Dekorē ar papriku un lokiem.

Recepte no Vegāns Virtuvē

Receptes video versija

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *