Ideja Lieldienām – kad citi ceļ galdā pildītas olas, izmēģini šos pildītos kartupeļus!
Sastāvdaļas:
- 6 vidēja izmēra kartupeļi
- 1/2 krūze dzeltenu šķelto zirnīšu
- 1 burkāns
- 2 ķiploka daiviņas
- 8 ēdamk. sojas piena
- 2 ēdamk. sinepju (vājas vai vidēja stipruma)
- šķipsniņa sāls, pipari, ķiploku pulveris, paprika, kumins un vegeta
- dekorēšanai – paprika un loki
Pagatavošana:
- Vispirms izmērcē šķeltos zirnīšus uz nakti vai vismaz 4 stundām karstā ūdenī.
- Kad tas izdarīts, zirņus vāra kopā ar burkānu un ķiploka daiviņām apmēram 15-20 min.
- Tajā pašā laikā novāra kartupeļus ar visu miziņu līdz mīksti (vislabāk izmantot jaunos kartupelīšus, jo to miziņa nav tik cieta). Ļauj visam atdzist.
- Sāk gatavot “olu baltumu” – kartupeļus. Pārgriež kartupeļus uz pusēm un izgrebj vidu.
- Gatavo pildījumu – blendē kopā visas pildījuma sastāvdaļas, kā arī izgrebtos kartupeļu vidiņus.
- Blendē kamēr masa ir vienmērīga un liek to uz kartupeļa. Dekorē ar papriku un lokiem.
Recepte no Vegāns Virtuvē