Kopā ar decembri ir atnākusi arī svētku sajūta, un to vien gribas kā sēdēt siltumā un baudīt Adventes laiku. Masalas tēja būs lieliska alternatīva karstvīnam vai upeņu dzērienam. Tā ir burvīgi sildoša un aromātiska.
Sastāvdaļas:
- 3 – 5 kardamona sēkliņas (zaļās pākstis) (es savējās pirku Tiger veikalā)
- 2 – 3 krustnagliņas
- ½ kanēļa standziņas
- 2 – 3 šķēlītes ingvera (pēc izvēles)
- 500 ml ūdens
- 2 – 3 tējkarotes melnās tējas (2 tējas maisiņi)
- 100 – 200 ml auzu vai mandeļu piena (pēc garšas)
- Saldinātājs (pēc izvēles, piemēram, brūnais cukurs, agaves vai kļavu sīrups)
Pagatavošana:
- Garšvielas saberž piestā vai kā citādi sasmalcina, piemēram, saspiežot starp naža plato malu un plaukstu.
- Liek vārīties katliņā ūdeni. Pievieno tēju.
- Kad tēja ievilkusies un kļuvusi tumša, pievieno sasmalcinātās garšvielas un ingvera šķēlītes un turpina vārīt uz lēnas uguns.
- Pievieno saldinātāju pēc garšas, apmēram 2 – 3 tējkarotes.
- Pievieno pienu, apmaisa un ļauj vārīties uz mazas līdz vidējas uguns. Ūdenim iztvaikojot, garšvielas ievilksies un tēja kļūs mazliet tumīgāka.
- Pirms pasniegšanas nogaršo, vai ir vēlamais saldums un pienīgums. Ja nepieciešams, pievieno papildus pienu vai saldinātāju.
- Pirms pasniegšanas tēju nokāš caur sietu. Ja vēlies baudīt putaināku tēju, tad ielej katliņa saturu franču presē un saputo tēju, atkārtoti velkot presi uz augšu un uz leju.
Autores recepte. Foto no feastingathome.com