Sarkano lēcu sautējums

sarkanās lēcas

Sarkano lēcu sautējums jeb tarka dāls ir iemīļots indiešu virtuves ēdiens. Tas ir īpaši populārs, jo ir viegli pagatavojams un bieži vien visas nepieciešamās sastāvdaļas Tev jau ir virtuvē. Šo sautējumu var ēst tāpat vai ar rīsiem, lavašu.


Sastāvdaļas:

  • 200g sarkano lēcu
  • 600ml ūdens
  • 1 tējk. kurkumas
  • ½ tējk. čili piparu
  • 2 ēdamk. eļļas
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • Īkšķa lieluma ingvera gabals
  • 3 tomāti vai 1 ēdamk. tomātu pastas
  • 1 tējk. garam masalas (atrodams specializētajos garšvielu veikalos, kā piemēram, Dabas stacija, Safrāns, Rudra)
  • 1 tējk. malta koriandra
  • ½ tējk. kumīna
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ielej katliņā ūdeni un noskalotas lēcas un liec katliņu uz vidēji lielas uguns. Regulāri maisot, karsē, līdz ūdens uzmet burbuli. Pievieno kurkumu, čili piparus un sāli. Samazini uguni līdz mazai un turpini vārīt lēcas 40-45 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. 
  2. Kamēr lēcas vārās, sagriez tomātus, ingveru, ķiploku un sīpolu mazos gabaliņos.
  3. Kad lēcas ir novārījušās un ieguvušas putrai līdzīgu konsistenci, noņem tās no uguns, apmaisi un nosedz ar vāciņu. 
  4. Liec pannā sildīties eļļu. Kad tā ir uzkarsusi, pievieno sakapāto sīpolu, ķiploku un ingveru. Ļauj cepties 4–5 minūtes, līdz tie sāk apbrūnēt.
  5. Pievieno tomātus (ja lietosi tomātu pastu, tad pievieno arī mazliet ūdens), garam masalu, koriandru un kumīnu. Visu apmaisi un ļauj 10 minūtes vārīties. Ja nepieciešams, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens.
  6. Pievieno novārītās lēcas tomātu mērcei un izmaisi. Pievieno sāli pēc garšas. Vāri, līdz uzmet burbuli.
  7. Pasniedz uzreiz ar svaigu sakapātu koriandru un sīpolu kraukšķiem!

Autores recepte. Foto no lovefood.com

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *