Sklandrauši

Publicēts Publicēts Receptes, Uzkodas

Mīklai

  • glāze ūdens (200 ml)
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • ~400 g rudzu miltu

Pildījumam

  • 250 g kartupeļu
  • 400 g burkānu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 2 tējkarotes miltu
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sojas piena
  • 6 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana

Kartupeļus izvāra mīkstus, samīca kopā ar sojas pienu, 2 ēdamkarotēm eļļas un sāli. Veidojas kartupeļu biezputrai līdzīga masa.

Burkānus izvāra mīkstus, samīca kopā ar 3 ēdamkarotēm eļļas, cukuru, kviešu miltiem un kartupeļu cieti. Veidojas diezgan salda, viendabīga masa.

Mīklas sastāvdaļas samīca kopā tā, lai mīkla nav lipīga, bet arī ne pārāk sausa. Mīklu izrullē. Ar lielāka izmēra glāzi vai krūzi izspiež aplīšus. Aplīšus pārveido (salipina) par groziņiem, uzlokot to maliņas.

Groziņu apakšā iepilda slāni ar kartupeļu biezeņa masu un pa virsu liek burkānu masu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

2 domas par “Sklandrauši

Komentāri ir slēgti